Nuo pirmadienio ir uždarose viešose erdvėse, ir lauke galios kaukių prievolė. Vyriausybė penktadienį taip pat nusprendė dviem savaitėms uždaryti mokyklas ir darželius.

Į parduotuves, maitinimo vietas, restoranus ir kultūros įstaigas galės patekti tik pasiskiepiję, persirgę at testą atlikę asmenys. Visiems bus atviros tik maisto produktų parduotuvės ir vaistinės, taip pat bažnyčios.

Naktimis galios judėjimo ribojimai. Nuo 22.00 iki 5.00 val. savo namus laisvai galės palikti tik pasiskiepiję ar persirgę gyventojai. Likę tam turės pateikti svarią priežastį. Vien tik neigiamo koronaviruso testo nepakaks.

Vyriausybė nori įgyvendinti ir vakcinacijos prievolę valdininkams ir valstybės tarnautojams. Tačiau ministras pirmininkas Florinas Citu neturi teisės to nurodyti potvarkiu, nes eina pareigas tik laikinai. Parlamentas jam pareiškė nepasitikėjimą. Šioje situacijoje sprendimą dėl privalomo skiepijimo turi priimti parlamentas. Kitos koronaviruso priemonės jau yra įtvirtintos įstatymu. Vyriausybė gali nuspręsti, nuo kada jos galios.

Rumunijos sveikatos sistema jau kurį laiką sunkiai susidoroja su sparčiai augančiais infekcijų skaičiais. Dešimtys sunkių ligonių jau nugabenti į kaimynines šalis, nes reanimacijoje nebuvo laisvų vietų. 100 000 gyventojų per 14 dienų tenkantis naujų atvejų skaičius Rumunijoje pastaruoju metu padidėjo iki 999,9 ir buvo aukščiausias ES. Mirčių skaičius čia didžiausias pasaulyje – 20,33 atvejo, tenkančio milijonui gyventojų, apskaičiavo portalas „ourworldindata.org“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)