Iki šiol į šį sąrašą buvo įtraukta tik 10 šalių. Ministras Pirmininkas Prayutas Chan-o-cha, atsižvelgdamas į šalies turizmo pramonę, pareiškė, kad Tailandas turi paskubėti dabar, kitaip keliautojai rinksis kitas kryptis.

Tailando užsienio reikalų ministerijos paskelbtame 46 šalių sąraše, be Vokietijos, Austrijos ir kitų ES šalių bei Šveicarijos, taip pat yra JAV, Čilė, Jungtiniai Arabų Emyratai ir Butanas.

Keliautojai turi būti visiškai paskiepyti ir prieš išvykdami turėti neigiamą koronaviruso testą, ketvirtadienio vakarą socialiniame feisbuko tinkle parašė P. Chan-o-cha.

Atvykus privaloma atlikti dar vieną testą, po kurio keliautojams nereikės karantino, kad galėtų vykti į 17 turistinių 17 vietų, įskaitant Phuketo salą, sostinę Bankoką ir kultūros centrą Čiangmajų šalies šiaurėje.

Ar šis Tailando turistinių vietovių sąrašas taip pat bus išplėstas, kol kas neaišku, penktadienį rašė laikraštis „Bangkok Post“.

Šalis tikisi netrukus atnaujinti turizmą. Jau daugiau kaip pusantrų metų šis sektorius beveik visiškai neveikia.

Tailando banko duomenimis, 2019 metais atvyko 40 mln. užsienio turistų aplankyti šalies paplūdimių, šventyklų, nacionalinių parkų ir sostinės Bankoko.

Iki šiol nuo COVID-19 visiškai paskiepyta apie 38 proc. visų Tailando gyventojų.

Tačiau P. Chan-o-cha, kuris valdžioje yra nuo 2014 metais įvykdyto karinio perversmo, ketvirtadienį taip pat sakė, kad dabar vietos gyventojų skiepijimas bus paspartintas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)