Nuo pandemijos pradžios 2020 metų kovą rytinėje Australijos pakrantėje esantis miestas per 260 dienų išgyveno šešis karantinus ir griežtą nurodymą sėdėti namie.

Paskutinis karantinas prasidėjo rugpjūčio pradžioje ir truko 77 dienas.

Apribojimai pradėti švelninti po to, kai Viktorijos valstija pasiekė vakcinacijos dviem dozėmis tikslą – paskiepyti 70 proc. vyresnių nei 16 metų asmenų.

Šiuo atsidarymo etapu nuo vidurnakčio buvo atšaukta komendanto valanda, pagal kurią žmonėms buvo draudžiama išeiti iš namų nuo 21 iki 5 val. ryto, su minimaliomis išimtimis svarbiausiems darbuotojams ir kritiniais atvejais.

Melburno gyventojai dabar vėl gali priimti dešimt svečių savo namuose. Karantino metu nebuvo leista turėti nė vieno lankytojo. Taip pat grupės iki 15 žmonių gali rinktis lauke.

Restoranams, parduotuvėms ir kirpykloms leidžiama vėl atidaryti duris laikantis griežtų taisyklių. Pavyzdžiui, kirpyklose vienu metu galima aptarnauti tik penkis klientus.

Kai kurios užeigos ir kirpyklos atsidarė vidurnaktį, kad pasinaudotų atgauta laisve, pranešė Australijos naujienų agentūra AAP.

Norintieji apsikirpti turi pateikti įrodymus, kad yra gavę dvi vakcinos nuo COVID-19 dozes.

25 mln. gyventojų turinti Australija ilgą laiką siekė išnaikinti virusą, taikydama nulinę strategiją, tačiau nepavykus suvaldyti keleto delta atmainos protrūkių, iš esmės perėjo prie skiepijimo tikslų siekimo kaip vienintelio būdo išeiti iš užsidarymo.

Nuo pandemijos pradžios Australijoje užregistruota 105 tūkst. užsikrėtimo atvejų ir daugiau kaip 1 200 mirčių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)