Egzekucijos buvo įvykdytos trečiadienį, teismui nusprendus, kad šie asmenys „įvykdė teroristinius aktus, dėl kurių žuvo žmonės ir buvo padaryta žala valstybinei infrastruktūrai bei viešajai ir privačiai nuosavybei, naudojant degias medžiagas“, nurodoma Teisingumo ministerijos pareiškime, kurį išplatino valstybinė žiniasklaida.

Dar 11 asmenų buvo nuteisti kalėti iki gyvos galvos, keturi – atlikti pataisos darbus, o penkiems nepilnamečiams dėl panašių kaltinimų buvo skirtos laisvės atėmimo bausmės nuo 10 iki 20 metų, priduriama pareiškime.

Jų tapatybės neatskleidžiamos, taip pat nedetalizuojama, kur ir kaip buvo įvykdytos egzekucijos.

Ministerijos duomenimis, įtariamieji buvo nustatyti praėjusių metų pabaigoje teisėsaugai atliekant tyrimą dėl gaisrų Latakijos, Tartuso ir Chomso provincijose.

„Jie prisipažino sukėlę gaisrus keliose vietose trijose provincijose, taip pat prisipažino organizavę susitikimus, kad suplanuotų gaisrus“, kilusius pernai protarpiais nuo rugsėjo iki spalio, pabrėžė Teisingumo ministerija.

Anot institucijos, praėjusiais metais iš viso buvo užfiksuoti 187 gamtiniai gaisrai, paveikę 280 miestų ir kaimų.

Liepsnos nuniokojo 13 tūkst. ha dirbamosios žemės ir 11 tūkst. ha miškingos teritorijos, taip pat apgadino per 370 namų, nurodė ministerija.

Tuo metu žuvo mažiausiai trys žmonės, dešimtys buvo sužeisti, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Pasak žmogaus teisių organizacijos „Amnesty International“, Sirijos įstatymai vis dar numato mirties bausmę už sunkius nusikaltimus, tokius kaip terorizmas, padegimas ir dezertyravimas.

Šiemet paskelbtoje naujausioje ataskaitoje apie mirties bausmę „Amnesty International“ pažymėjo, kad gali patvirtinti informaciją, jog 2020 metais Sirijoje buvo vykdomos egzekucijos. Tačiau NVO pabrėžė neturinti pakankamai informacijos, kad galėtų pateikti patikimą mažiausią jų skaičių.

Mirties bausmė Sirijoje paprastai įvykdoma pakariant.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)