Ne vieną savaitę Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charlesas Michelis vis išsisukinėdavo nuo atsakymo, ar jis ir jo ilgametė partnerė pagaliau susituokė, rašo „Politico“.

Praėjusį mėnesį nuvykęs į Niujorką dalyvauti aukšto rango Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos debatuose, C. Michelis buvo paklaustas tiesiogiai, tačiau kategoriškai atsisakė atskleisti savo šeiminę padėtį, pareiškęs, kad tai yra jo asmeninis reikalas.
Tada Europos Vadovų Tarybos pirmininkas nemūvėjo vestuvinio žiedo, skelbia „Politico“.

Bet į šį klausimą atsakė A. D. Michel ir oficialiai debiutavo naujose pareigose, šią savaitę pakvietusi kitų Europos Vadovų Tarybos susitikimo dalyvių antrąsias puses į „partnerių renginį“.

„Artėjant Europos Vadovų Tarybos susitikimui, Amelie Derbaudrenghien Michel maloniai kviečia Europos Vadovų Tarybos susitikime dalyvaujančio valstybės / vyriausybės vadovo partnerę / partnerį ketvirtadienį, spalio 21 d., dalyvauti partnerių programoje“, – rašoma kvietime, kurį išsiuntė Europos Sąjungos Tarybos protokolo tarnybos pareigūnas Ragnheiduras Roubineau.

Charlesas Michelis, Amelie Derbaudrenghien Michel

Partneriams siūlomas apsilankymas „Bozar“ meno centre eksponuojamoje Davido Hockney parodoje su gidu, vėliau – vakarienė meno centre esančiame to paties pavadinimo restorane, garsėjančiame „Michelin“ žvaigždute.

Du vaikus auginanti pora vestuves, įskaitant vakarėlį Prancūzijoje, planavo praėjusiais metais, tačiau buvo priversta nukelti šventę dėl koronaviruso apribojimų. Buvęs Belgijos ministras pirmininkas C. Michelis turi sūnų iš ankstesnių santykių.

Europos Vadovų Tarybos pirmininko atstovas spaudai patvirtino, kad pora „tyliai“ susituokė vasarą bei surengė nedideles iškilmes artimiausiems bičiuliams ir šeimos nariams, tačiau pridūrė, jog C. Michelis nenori atskleisti daugiau smulkmenų.

Partneriams ar sutuoktiniams skirti renginiai paprastai nerengiami Briuselyje vykstant Europos Vadovų Tarybos susitikimui, kurio metu darbo sesijos neretai trunka labai ilgai, kartais net visą naktį.
Visgi tokie socialiniai renginiai retkarčiais organizuojami neoficialių Europos Vadovų Tarybos susitikimų, vykstančių ne Belgijos sostinėje, metu ir daug dažniau – per kitus tarptautinius susitikimus, tokius kaip G7 ar G20.

Charlesas Michelis, Amelie Derbaudrenghien Michel,  Carrie Johnson, Borisas Johnsonas

A. D. Michel yra karjeros valstybės tarnautoja, šiuo metu dirbanti Belgijos užsienio reikalų ministerijoje. Moteris lydėjo C. Michelį į šiais metais Falmute, Anglijoje, įvykusį G7 susitikimą. Šiame susitikime dalyvavo ir Europos Komisijos (EK) pirmininkės Ursulos von der Leyen vyras Heiko, taigi, abi ES pirmosios poros turėjo retą progą pabendrauti.

Briuselyje U. von der Leyen gyvena mažyčiame miegamajame, esančiame jos kabinete, 13-ame EK būstinės aukšte. Kol kas nėra aišku, ar H. von der Leyenas priims kvietimą ir atvyks į Briuselį.

Šią savaitę rengiamas susitikimas taip pat gali būti paskutinis Europos Vadovų Tarybos susitikimas, kuriame dalyvaus kadenciją baigianti Vokietijos kanclerė Angela Merkel, todėl tikriausiai nebus apsieita be atsisveikinimo renginių.

A. Merkel vyras Joachimas Saueris retkarčiais kartu su ja vyksta į tarptautines keliones, bet Briuselyje paprastai nesilanko.

Vienas diplomatas padarė užuominą, kad partnerių renginio įtraukimas atspindi C. Michelio ambiciją pakylėti savo darbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)