Kinų žiniasklaidos paskelbtuose dramatiškuose kadruose, nufilmuotuose netoliese stovėjusio automobilio registratoriaus, matyti, kaip virš gatvės veržiasi didelis dūmų ir dulkių stulpas, kol žmonės bėga į saugią vietą.

Valstybinis transliuotojas CCTV parodė išdaužytus kelių pastatų langus dulkėmis ir nuolaužomis padengtoje gatvėje Šenjange, Kinijos šiaurinės Liaoningo provincijos sostinėje.

Gelbėtojai aptiko keturias aukas ir 47 sužeistuosius, o sprogimo priežastis nustatoma, nurodoma Šenjango vyriausybės pranešime, paskelbtame socialinėje žiniasklaidoje.

Remiantis pranešimu, reaguojant į šį nelaimingą atsitikimą mieste prasideda dujų saugos kampanija, siekiant „visapusiškai pašalinti riziką ir slypinčius pavojus“. Be to, žadama „griežtai patraukti atsakomybėn“ kaltininkus.

Po sprogimo gatvėje išsirikiavo greitosios pagalbos ir ugniagesių automobiliai, o darbininkai tempė suniokotus automobilius ir sudaužytą autobusą, rodo vaizdo kamerų įrašai.

Sprogimas driokstelėjo ketvirtadienio rytą vienoje iš gyvenamojo rajono gatvių, kur įsikūrusios įvairios įmonės, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Gelbėjimo darbai dar nėra baigti.

Tyrėjai „preliminariai nustatė, kad sprogimas įvyko komerciniame ir gyvenamajame pastate“, socialinėje žiniasklaidoje paskelbė Liaoningo nepaprastųjų situacijų valdymo agentūra.

Gelbėjimo tarnybų paviešintose nuotraukose matyti šalmus užsidėję gelbėtojai, apsupti nuolaužų, taip pat stiklo šukes nuo drabužių besipurtantys priblokšti praeiviai.

Kinijoje įvyksta daug dujų sprogimų dėl žemų saugos standartų ir nepakankamos jų laikymosi priežiūros.

Birželį nugriaudėjus sprogimui gyvenamojo komplekso dujų tiekimo linijoje Kinijos centrinėje Hubėjaus provincijoje, žuvo 25 žmonės, o dar daugiau kaip šimtas buvo sužeisti.

Aštuoni žmonės, tarp jų – dujotiekį valdžiusios bendrovės generalinis direktorius, vėliau buvo sulaikyti, valdžios institucijoms nustačius, kad buvo laikomasi „netinkamos“ saugos praktikos ir nebuvo pašalinti tam tikri rimti vamzdžio defektai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją