Valstybinio dienraščio „People's Daily“ socialinių tinklų paskyroje paskelbtoje filmuotoje matyti Liauningo provincijos sostinėje išdužę kelių pastatų langai ir dulkėmis bei nuolaužomis nuklota gatvė.

Sprogimas nugriaudėjo ketvirtadienį ryte vienoje gyvenamojo rajono gatvėje, kurioje įsikūrę daug verslo įmonių, nurodė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Gelbėtojai rado tris žuvusiuosius dar per 30 sužeistų asmenų. Sprogimo priežastys tiriamos, taip pat tęsiama gelbėjimo operacija, pranešė agentūra.

Tyrėjų „pirminės išvados rodo, kad sprogimas įvyko komercinės ir gyvenamosios paskirties pastate“, per socialinius tinklus pranešė Liaoningo gelbėjimo tarnyba.

Jos paskelbtose nuotraukose matyti tarp nuolaužų besidarbuojantys šalmus dėvintys gelbėtojai.

Sukrėsti praeiviai purtė nuo savo drabužių stiklo šukes ir šiukšles.

Kinijoje, kur prastai prižiūrimas saugos standartų laikymasis, dujų sprogimų įvyksta neretai.

Birželį 25 žmonės žuvo ir per 100 buvo sužeisti sprogus dujoms, nutelkėjusioms iš pažeisto dujotakio viename gyvenamajame komplekse Hubėjaus provincijoje Kinijos centrinėje dalyje.

Vėliau buvo suimti aštuoni žmonės, įskaitant dujotakį valdžiusios bendrovės vadovą, tarnyboms nustačius, kad nebuvo laikomasi saugos normų ir kad dujų vamzdynas pasižymėjo rimtais defektais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)