„NATO solidari su sąjungininkėmis – Lenkija, Lietuva ir Latvija; matome išaugusį migrantų, kurie atvyksta ten per Baltarusiją, srautą. Šis migrantų srautas buvo surežisuotas ir panaudotas Baltarusijos kaip hibridinis ginklas“, – teigė jis per spaudos konferenciją.

Pasak jo, „NATO nusiuntė ekspertų į Lietuvą, kad suteiktų paramą reaguojant į su migrantais susijusius iššūkius“.

Pastaraisiais mėnesiais Lenkijoje, Lietuvoje ir Latvijoje fiksuojami padidėję migrantų, bandančių nelegaliai patekti į ES per Baltarusiją, srautai.

Europos Sąjunga, įskaitant Baltijos šalis, kaltina baltarusių režimą šių srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Gegužę kilus tarptautiniam skandalui dėl „Ryanair“ lėktuvo priverstinio nutupdymo Minske, Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad jo šalis nebepadės Vakarų valstybėms kontroliuoti neteisėtos migracijos ir narkotikų gabenimo į Europą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)