Joje sakoma, kad smarkiai išaugo ir į ES įvažiuojančių sunkvežimiuose pasislėpusių migrantų skaičius.

Kadenciją baigiantis vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis ne tik išreiškė ypatingą susirūpinimą dėl padėties ES pasienyje su Baltarusija, bet ir atkreipė dėmesį į tebesitęsiančią nelegalią migraciją per pietines ES valstybes nares bei į tai, kad žlugo ES Dublino reglamentas, pagal kurį migrantai grąžinami į šalį, kurioje jie pirmą kartą atvyko į bloką.

Ataskaitoje pateikti duomenys rodo, kad šis mechanizmas beveik visiškai neveikia, o Vokietijos teismai atsisako grąžinti migrantus į Graikiją, motyvuodami tuo, kad pabėgėlių stovyklose jiems gali būti sudarytos nepalankios sąlygos.

Vidaus reikalų ministerija spaudžia Graikiją priimti Vokietijos paramą migrantų apgyvendinimui ir priežiūrai. „Jei čia nebus pasiekta pažangos, kaip kraštutinę priemonę reikėtų bandyti taikyti kitas nacionalines priemones“, – teigiama ataskaitoje.

Manoma, kad ministerija svarsto galimybę įvesti laikiną pasienio kontrolę keliautojams, skrendantiems iš Graikijos į Vokietiją.

Dėl migrantų, atvykstančių iš Baltarusijos per Lenkiją, ataskaitoje sakoma, kad yra tikslios informacijos, jog dauguma migrantų „buvo įviliota į Baltarusiją melagingais pažadais ir dažnai Baltarusijos pareigūnai neleidžia jiems iš pasienio zonos patekti į saugią vietą ir grįžti į savo gimtąsias šalis“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)