Po šešis mėnesius trukusių įspūdingų posėdžių, kuriuose buvo skaitomi emocingi liudytojų parodymai ir šiurpą keliantys pasakojimai apie neveiksmingų vaistų naudojimą „bandomaisiais triušiais paverstiems žmonėms“, tyrimo komitetas pateiks ilgai lauktą ataskaitą.

Renanas Calheirosas, senatorius centristas, pagrindinis 1 200 puslapių ataskaitos autorius, jau atskleidė, kad kraštutinių dešiniųjų prezidentui paliko mažiausiai devynis kaltinimus, įskaitant „šarlatanizmą“ ir „nusikaltimus žmoniškumui“.

Tačiau paskutinę minutę jis paskelbė atsiimantis kaltinimus „nužudymu“ ir „genocidu“ po tam tikrų nesutarimų komitete.

Nors kaltinimai rimti, procesas gali būti tik simbolinis, nes J. Bolsonaro turi pakankamą Kongreso paramą, kad išvengtų apkaltos.

Be to, generalinis prokuroras Augusto Arasas, J. Bolsonaro šalininkas, gali apsaugoti jį nuo bet kokių kaltinimų.

Komiteto ataskaitoje taip pat gali būti prašoma pateikti kaltinimus keliems ministrams, taip pat trims J. Bolsonaro sūnums, įskaitant Flavio, kuris yra komiteto narys.

„Ši ataskaita atrodys kaip nuosprendis, tačiau vyriausybė yra rami. Galima kritikuoti prezidento požiūrį, bet ne apkaltinti jį“, – interneto portalui „Uol“ sakė vyriausybės parlamentinio bloko Senate vadovas Fernando Bezerra.

Tyrimas neturi įgaliojimų pateikti kaltinimus, tačiau jo atskleisti faktai gali turėti rimtą politinį poveikį: ataskaita bus nusiųsta prokurorui, federaliniams audito rūmams ir netgi Tarptautiniam baudžiamajam teismui Hagoje, kur jau buvo pateikti kiti skundai prieš J. Bolsonaro.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)