Pasienio pajėgų patruliavimas turėtų būti „pastebimai“ didinamas, rašė Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis laiške lenkų kolegai Mariuszui Kaminskiui.

H. Seehoferis išreiškė susirūpinimą augančiu migrantų srautu, ypač iš „Vidurio ir Artimųjų Rytų“, per Baltarusiją į Lenkiją ir toliau – į Vokietiją.

Jis pasiūlė „proporcingai didinti vokiečių federalinės policijos pajėgas“, dalyvaujančias bendruose patruliuose, leidžiant lenkų pajėgoms užsiimti migrantais, kertančiais sieną tiesiai iš Baltarusijos.

H. Seehoferis taip pat pasiūlė paraginti Europos Sąjungos sienų apsaugos tarnybą FRONTEX padėti.

Kaip rodo Vokietijos vidaus reikalų ministerijos pirmadienį paskelbti skaičiai, nuo rugpjūčio maždaug 4,5 tūkst. žmonių be leidimo įvažiuoti kirto Vokietijos ir Lenkijos sieną.

ES kaltina Baltarusijos valdžią skraidinant migrantus iš Vidurio Rytų ir Afrikos į Minską, o tada siunčiant juos pėsčiomis į Bendrijos šalis - Lietuvą, Latviją ir Lenkiją. Tai vadinama kerštu už sankcijas, įvestas Minskui dėl susidorojimo su opozicija.

Išaugus neteisėtų migrantų srautui per ES rytinę sieną su Baltarusija, bloko narės, nepratusios prie tokio atvykėlių skaičiaus, patiria didžiulį spaudimą.

Lenkija buvo kritikuojama dėl griežtos pozicijos atstumti migrantus atgal per sieną į Baltarusiją.

H. Seehoferis šiuo klausimu kalbės per federalinės vyriausybės posėdį trečiadienį. Po posėdžio rengiama spaudos konferencija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)