Laura Granato, buvusi populistinio Penkių žvaigždučių judėjimo (M5S) narė, vėliau prisijungusi prie nuo jo atskilusios grupės, neteks savo dešimties dienų dienpinigių.

51 metų senatorei buvo leista užeiti į pastatą, tačiau vėliau buvo pranešta, kad ji atsisakė pateikti vadinamąjį „Žaliąjį pasą“, patvirtinantį, kad darbuotojas yra paskiepytas, neseniai persirgo COVID-19 ar sulaukė neigiamo testo rezultato.

Ji turėjo dalyvauti parlamento posėdyje dėl šio pažymėjimo, kurį žurnalistams ji pavadino „paklusnumo pažymėjimu“.

Nuo penktadienio šio dokumento reikalaujama iš visų viešojo ir privataus sektoriaus darbuotojų. Tai yra vienas griežčiausių dėl koronaviruso taikomų reikalavimų pasaulyje.

Šia priemone siekiama paskatinti daugiau gyventojų skiepytis ir išvengti karantinų. Tačiau ji sukėlė protestų ir sulaukė griežto dalies visuomenės pasipriešinimo.

Beveik 86 proc. vyresnių nei 12 metų italų yra pasiskiepiję bent viena vakcina nuo COVID-19, tačiau manoma, kad iki šiol yra nevakcinuota iki trijų milijonų darbuotojų.

Jie turi patys susimokėti už COVID-19 testus arba yra nušalinami nuo darbo nemokant jiems darbo užmokesčio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės