Kaire vykusioje iškilmingoje ceremonijoje 98 teisėjų priesaiką priėmė vyriausiasis tarybos teisėjas Mohammedas Hossamas el Dinas.

Iškilmės vyko praėjus keliems mėnesiams po to, kai Egipto prezidentas Abdel Fattahas el Sissi paragino moteris prisijungti prie Valstybės Tarybos ir Prokuratūros – dviejų teisminių institucijų, kuriose neseniai dirbo tik vyrai.

M. H. el Dinas pasveikino naująsias teisėjas sakydamas, kad „jos yra svarbus Valstybės Tarybos papildymas“.

Kai kurios teisėjos sakė, kad džiaugiasi, jog pagaliau išsipildė ankstesnių kartų moterų svajonės.

„Tai yra įsimintina diena. Tai yra mūsų ir praeities kartų svajonė, – sakė viena iš naujai prisiekusių teisėjų Rawda Helmy. – Būti moterimi vienoje iš pagrindinių teisminių institucijų Egipte ir arabų pasaulyje buvo svajonė.“

Kovą priimtą A. F. el Sissi sprendimą pasveikino daugybė moterų teisių aktyvistų. Egipto nacionalinė moterų taryba tuomet pareiškė, kad šis žingsnis rodo politinę valią suteikti daugiau galių moterims ir ateityje.

1946 metais įkurta Valstybės Taryba yra nepriklausoma teisminė institucija, daugiausia nagrinėjanti administracinius ginčus, drausmines bylas ir apeliacinius skundus. Ji taip pat peržiūri įstatymų, sprendimų ir sutarčių projektus, kurių šalis yra vyriausybė ar vyriausybės valdoma institucija.

Taryba yra daug kartų atmetusi moterų pareiškimus. Pastaraisiais metais daug moterų bandė užginčyti tarybos sprendimus motyvuodamos, kad jos buvo diskriminuojamos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)