Demonstruodamas 183 ryšulius su narkotikais netoli Lisabonos esančioje karinio jūrų laivyno bazėje, teisminės policijos viršininkas Luisas Nevesas pareiškė, kad rasta „didžiausia narkotikų siunta Portugalijoje per pastaruosius 15 metų“.

„Tai stiprus smūgis asmenims, norintiems užtvindyti Europą kokainu“, – sakė jis žurnalistams.

JAV ir Jungtinės Karalystės remiami tyrėjai apžiūrėjo laivą per operaciją „Baltasis atoslūgis“, bendradarbiaudami su Ispanijos teisėsauga.

Įtariama, kad trys šeštadienį sulaikyti vyrai priklauso įtakingam nusikalstamam tinklui, kontrabanda gabenančiam didelius kiekius kokaino iš Lotynų Amerikos į Europą.

Vienas iš sulaikytųjų yra valdžios institucijoms jau žinomas prekeivis, kuriam kovą buvo išduotas arešto orderis, nurodoma ispanų teisėsaugos pareiškime.

Abiejų šalių bendradarbiavimas „leidžia mums pasiųsti aiškų signalą, kad Ispanijoje ir Portugalijoje nebus lengva gabenti kontrabandą“, – pabrėžė su prekyba narkotikais kovojančios ispanų policijos vadovas Antonio Martinezas Duarte.

Tuo metu belgų prokurorai pranešė išardę gaują, kaip įtariama, į šalį atgabenusią 15 t kokaino. Per reidus Belgijoje buvo sulaikyti iš viso 27 įtariamieji.

Dar vienas įtariamasis buvo sučiuptas Ispanijoje, o per operaciją Belgijoje policija konfiskavo narkotikų, ginklų ir prabangos prekių.

Ispanijos teisėsauga penktadienį paskelbė, kad prie Portugalijos Azorų salų buvo surengtas reidas 2,5 t kokaino gabenusiame burlaivyje. Tuomet buvo sulaikyti du laive buvę asmenys, o dar trys – Malagą supančiame regione Ispanijos pietuose.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)