Sveikatos priežiūros institucijos paskelbė apie 94 naujus viruso atvejus ir šis skaičius viršijo ankstesnį dienos rekordą – 89 atvejus – pasiektą praėjusių metų balandį per pirmąją COVID-19 infekcijos bangą.

Nors atvejų skaičius išlieka mažas pagal daugumą tarptautinių standartų, jis nuolat auga nuo rugpjūčio vidurio, kai Naujojoje Zelandijoje pirmą kartą buvo aptikta labai užkrečiama delta atmaina.

Dėl Oklande kilusio protrūkio ministrė pirmininkė Jacinda Ardern buvo priversta atsisakyti savo pagrindinio politikos tikslo – likviduoti virusą ir imtis stiprinti skiepijimo pastangas.

Penktadienį centro kairiųjų lyderė ketina pristatyti naują strategiją, pagal kurią, pasiekus skiepijimo tikslus, bus suteikta daugiau laisvės.

Šiuo metu jau paskiepyta apie du trečdaliai gyventojų, turinčių teisę į vakciną.

„Mes žinome, kad skiepai jau gerokai prisidėjo prie protrūkio Oklande mažinimo, tačiau taip pat – ir žmonės, kurie laikosi taisyklių“, – žurnalistams sakė J. Ardern.

Prieš atsirandant delta atmainai, Naujoji Zelandija buvo plačiai giriama už savo bekompromisį požiūrį – griežtus karantinus, kruopštų kontaktų atsekimą ir griežtus pasienio apribojimus.

Tokios priemonės pasiteisino, nes iš penkių milijonų gyventojų mirė tik 28 žmonės, o šalies gyvenimas ilgą laiką buvo beveik įprastinis.

Tačiau J. Ardern pripažino, kad delta atmaina pakeitė „žaidimo taisykles“, nes plito per greitai, kad kontaktų atsekėjai pajėgtų ją suvaldyti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės