Vyrams buvo pateikti kaltinimai dėl „bendravimo su priešiškomis šalimis“. Jie esą perdavė jautrią ir tikslią informaciją, kuri leido Izraeliui nužudyti radikalius palestiniečius.

Pastarąjį kartą Gazos Ruožą valdantis judėjimas „Hamas“ mirties bausmes įvykdė 2016 metais. Tada egzekucija atlikta trims nuteistiems vyrams. Po to mirties bausmės dar buvo skelbiamos, tačiau nevykdomos. Prieš paskutiniąsias egzekucijas „Hamas“ parlamentarai pritarė naujai tvarkai dėl mirties bausmės Gazos Ruože. Ši prieštarauja iki tol galiojusiai praktikai, kad visoms mirtiems bausmėms turi pritari palestiniečių prezidentas Mahmoudas Abbasas.

Palestiniečių žmogaus teisių centras pasmerkė dabar paskelbtus teismo nuosprendžius. „Tai nėra tinkama priemonė pasiekti teisingumą ar ką nors sulaikyti nuo tokių nusikaltimų. Priešingai, tai nežmoniškas metodas“, - sakoma pareiškime. Tačiau aktyvistai kartu pasmerkė bet kokį bendradarbiavimą su Izraeliu.

„Hamas“ 2007 metais jėga atėjo į valdžią Gazos Ruože. Izraelis tada sugriežtino teritorijos blokadą, kurią remia ir Egiptas. Abi valstybės tai argumentuoja saugumo interesais.

Izraelis, ES ir JAV laiko „Hamas“ teroristine organizacija. Du milijonai palestiniečių Gazos Ruože, tarptautinių humanitarinių organizacijų duomenimis, gyvena sunkiomis sąlygomis. Jiems trūksta geriamojo vandens ir elektros.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)