Apie 21 metų Shauno Emitjos ir 14 metų Mahesho Patricko dingimą centrinės Australijos Hartso kalnagūbrio rajone buvo pranešta antradienį, jiems po savaitgalio išvykos negrįžus į atokią Hermansbergo bendruomenę.

Suradus lauko kelyje įklimpusį ir paliktą jų mėlyną „Nissan Navara“, policija praėjo paiešką visame rajone su sraigtasparniais ir patyrusiais pėdsekiais.

Manyta, kad pradingėliams gresia mirtinas pavojus, nes jiems trūko vandens, o oro temperatūra tame Pietų pusrutulio, kur dabar prasidėjęs pavasaris, rajone viršija 40 Celsijaus laipsnių.

Tačiau Šiaurės Teritorijos policija pirmadienį pranešė, kad abu jaunuoliai, kurie buvo išsiskyrę, „per visišką stebuklą“ buvo surasti gyvi ir sveiki.

Pasak pareigūnų, paauglys M. Patrickas buvo surastas krūmynuose vėlai penktadienį, jam suteikta pagalba dėl dehidratacijos ir kojų žaizdų.

Sh. Emitja surastas tik kitą dieną. „Tikrinama jo sveikata, bet jis atrodo gerai“, – sakoma policijos pranešime.

Manoma, kad abu jie išgyveno be švaraus vandens ir maisto.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją