„Žinoma, kad mūsų prioritetas yra susigrąžinti namo australus, - sakė ministras pirmadienį stočiai „Sky News“. – Tačiau, mano nuomone, mes prieš Kalėdas galime pradėti įsileisti ir kitus, įskaitant užsienio turistus“.

Sąlyga yra tai, kad nuo koronaviruso būtų visiškai paskiepyta mažiausiai 80 proc. vyresnių nei 16 metų amžiaus žmonių. Iki savaitgalio abi vakcinos dozes Australijoje buvo gavę apie 68 proc. suaugusių gyventojų. Beveik 85 proc. yra paskiepyti vienąkart.

Praėjusią savaitę Naujojo Pietų Velso valstijos, kurioje yra milijoninis Sidnėjaus miestas, premjeras paskelbė, kad nuo lapkričio 1 dienos ketina atidaryti sienas su užsieniu. Tada neliks 14 dienų karantino prievolės viešbutyje visiškai paskiepytiems asmenims, sakė Dominicas Perrottetis. Naujajame Pietų Velse visiškai vakcinuota daugiau kaip 80 proc. gyventojų.

Tačiau Australijos vyriausybės vadovas Scottas Morrisonas po kelių valandų patikslino, kad naujos taisyklės pradžioje galios tik Australijos piliečiams bei gyvenamąją vietą Australijoje turintiems asmenims. Šalies atsivėrimas esą vyks palaipsniui.

Žinybos sienas uždarė maždaug prieš pusantrų metų ir praktiškai atkirto Australiją nuo likusios pasaulio dalies. Nuo tada daugelis australų negali keliauti į gimtinę, nes skrydžio ir karantino kaštai yra labai dideli, o leidimus gauti sunku.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės