Nedideliu laivu buvo išplaukę iš viso 30 tunisiečių, daugiausia jaunų vyrų, pranešė šalies rytinėje pakrantėje įsikūrusio Mahdijos ir Monastyro teismo atstovas Faridas Ben Jha.

Vienam iš jų pavyko pasiekti krantą ir pranešti apie nelaimę, laivui priešaušriu nuskendus netoli Mahdijos vilajos, esančios maždaug už 140 km nuo Italijos Lampedūzos salos.

„Septyniems pavyko išsigelbėti“, taip pat buvo rasti keturi kūnai, pranešė F. Ben Jha, pridūręs, jog kiti keleiviai laikomi dingusiais.

„Laivas buvo pernelyg mažas, kad jame tilptų 30 žmonių“, – pabrėžė pareigūnas.

Išgelbėtieji neatskleidė, iš kur konkrečiai jie išplaukė.

F. Ben Jha duomenimis, suimti keturi žmonės, galimai padėję organizuoti šį bandymą perplaukti jūrą. Šaltinis nurodė, kad pradėtas tyrimas, siekiant nustatyti visus atsakingus asmenis.

Sekmadienį kaimyninio Alžyro gynybos ministerija informavo, kad šalies pakrančių sargyba iš Viduržemio jūros ištraukė keturis kūnus ir išgelbėjo 13 migrantų, tose vandenyse apvirtus kitam laivui.

Antradienį Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūra pranešė, jog prie Libijos krantų apvirtus dviem laivams nuskendo 15 migrantų – taigi, aukų skaičius šiame pavojingame vandens kelyje į Europą dar išaugo.

Libija yra viena pagrindinių išvykimo vietų migrantams, desperatiškai siekiantiems pasiekti Europą; daugelis jų yra atvykėliai iš Užsachario Afrikos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)