Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 3 236 naujus COVID-19 atvejus ir jų skaičius buvo didžiausias nuo gegužės vidurio. Taip pat mirė 44 užsikrėtusieji.

Daugiausia naujų atvejų – 573 – per pastarąją parą patvirtinti Liublino vaivadijoje, kurioje yra vienas žemiausių šalyje vakcinacijos lygių.

Sekmadienio ryto duomenimis, šalies ligoninėse gydomi 3 077 COVID-19 pacientai, iš kurių 282 reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas. Dar 116 255 žmonės yra karantinuoti po kontakto su užsikrėtusiu asmeniu.

Sveikatos apsaugos ministerijos naujausi duomenys rodo, kad 38 mln. gyventojų turinčioje šalyje nuo pandemijos pradžios patvirtinta iš viso 2 939 590 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, o 76 112 užsikrėtusiųjų mirė.

Ministerija taip pat pranešė, kad nuo pandemijos pradžios Lenkijoje persirgę koronavirusine infekcija pasveiko 2 675 821 žmogus.

Pareigūnai yra įspėję, kad COVID-19 atvejų skaičius šalyje artimiausiomis savaitėmis gali padidėti, nes pradeda sparčiau plisti viruso delta atmaina.

Sveikatos apsaugos ministras Adamas Niedzielskis (Adamas Nedzelskis) praėjusio mėnesio pabaigoje pareiškė, kad ketvirtoji COVID-19 pandemijos banga piką Lenkijoje turėtų pasiekti lapkritį arba gruodį ir per parą nustatomų užsikrėtimo atvejų skaičius tuomet gali sudaryti iki 40 tūkstančių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės