Sprendimas sušvelninti apribojimus buvo priimtas „atsižvelgiant į visuomenės sveikatą, griežtai ir nuosekliai“, – „Twitter“ tinkle, paskelbdamas apie naująją politiką, sakė Baltųjų rūmų spaudos sekretoriaus padėjėjas Kevinas Munozas.

Pasak jo, „pranešimas ir data taikomi tiek tarptautinėms kelionėms lėktuvu, tiek kelionėms sausuma“.

Naująją politiką greitai pasveikino Europos Sąjungos ambasadorius JAV Stavrosas Lambrinidis, pavadinęs ją „svarbia ir labai sveikintina naujiena“, ir „Twitter“ tinkle parašė, kad tikimasi sulaukti daugiau informacijos.

Siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą, po 2020 metų kovo buvo uždarytos JAV sienos keliautojams iš daugelio pasaulio šalių, įskaitant ES, Didžiąją Britaniją ir Kiniją, Indiją ir Braziliją. Taip pat buvo uždrausta atvykti sausuma iš Meksikos ir Kanados.

Dar nepaskelbtos visos techninės ir logistinės naujosios politikos detalės.

Tačiau pareigūnai jau anksčiau ją pristatė, sakydami, kad paskiepyti lėktuvų keleiviai turės testuotis per tris dienas iki kelionės, o oro linijų bendrovės privalės įdiegti kontaktų atsekimo sistemą.

JAV sveikatos priežiūros institucijos paskelbė, kad visos vakcinos, kurias patvirtino Maisto ir vaistų administracija (FDA) ir Pasaulio sveikatos organizacija, bus priimtinos atskrendant lėktuvu.

Šiuo metu tai yra ‚AstraZeneca“, „Johnson & Johnson“, „Moderna“, „Pfizer/ BioNTech“, „Sinopharm“ ir „Sinovac“ vakcinos.

Anksčiau šią savaitę Baltųjų rūmų šaltinis teigė, kad sausumos siena bus atidaryta dviem etapais.

Iš pradžių skiepų bus reikalaujama vykstant į „ne pirmo būtinumo“ keliones, pavyzdžiui, aplankyti šeimą ar užsiimti turizmu, tačiau neskiepyti keliautojai vis tiek bus įleidžiami į šalį į „pirmo būtinumo“ keliones, kaip ir pastaruosius pusantrų metų.

Antrajame etape, kuris prasidės 2022 metų sausio pradžioje, bus reikalaujama, kad visi į JAV atvykstantys asmenys būtų visiškai paskiepyti, neatsižvelgiant į kelionės tikslą.

Naujasis tvarkaraštis reiškia, kad sausumos sienų apribojimai, kurie šiuo metu baigiasi spalio 21 dieną, turės būti dar kartą pratęsti, kol įsigalios naujosios taisyklės.

Nepaisant griežto sienų uždarymo, JAV kol kas nepaskelbė įpareigojimo skiepyti keleivius, keliaujančius oro transportu šalies viduje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)