„Kariai neutralizavo du įtariamuosius, kurie tunelyje mėtė padegamuosius butelius ir kėlė pavojų vairuotojams, – sakoma Izraelio kariuomenės pranešime. – Vienas jų buvo sulaikytas, o kitas, kuris buvo pašautas, mirė nuo patirtų sužalojimų.“

Incidentas įvyko tunelyje tarp Jeruzalės ir Hebrono miestų, netoli palestiniečių miesto Beit Džalos, okupuoto Vakarų Kranto pietuose.

Oficiali palestiniečių naujienų agentūra „Wafa“ skelbė, kad vėlų ketvirtadienį per karinę operaciją Beit Džaloje pratrūko susirėmimai tarp palestiniečių ir Izraelio karių.

Rugsėjo 30 d. Izraelio pajėgos per kelis incidentus Rytų Jeruzalėje, Vakarų Krante ir Gazos ruože nužudė tris palestiniečius.

Pastarosiomis savaitėmis Vakarų Krante daugėja susirėmimų tarp Izraelio karių ir palestiniečių, ypač palestiniečių protestų prieš Izraelio gyvenvietes metu.

Gegužę, tvyrant įtampai Rytų Jeruzalėje, islamo judėjimas „Hamas“ ir Izraelis buvo įsivėlę į 11 dienų trukmės konfliktą, kuris laikomas blogiausiu tarp abiejų pusių per pastaruosius kelerius metus.

Kruvinos eskalacijos metu per Izraelio antskrydžius žuvo 260 palestiniečių, įskaitant kovotojus, teigė vietos pareigūnai.

Tuo metu Izraelyje iš palestiniečių teritorijos paleista raketų ugnis pražudė 13 žmonių, įskaitant vieną karį, nurodė policija ir kariuomenė.

Nors karas baigėsi Egiptui tarpininkaujant pasiektomis paliaubomis, nuo tada toliau leidžiami padegamieji balionai ir vyksta susirėmimai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)