Žmogaus teisių organizacijos kaltina Lenkiją, kad ji nori įteisinti migrantų išstūmimus.

Pagal tarptautinę teisę kiekvienam, siekiančiam tarptautinės apsaugos, turi būti suteikta galimybė pradėti prieglobsčio procedūrą, net jei neteisėtai kirto sieną. Draudžiama siųsti žmones atgal, kur gali kilti pavojus jų gerovei, primena BBC.

Naujai patvirtintą įstatymo pakeitimą dabar turi pasirašyti prezidentas Andrzejus Duda.

Lenkijoje ir kitose Europos Sąjungos (ES) valstybėse Lietuvoje ir Latvijoje nuo vasaros pradžios smarkiai padaugėjo nelegaliai patekti mėginančių migrantų iš Artimųjų Rytų ir Azijos šalių. Nuo rugpjūčio buvo daugiau nei 16 tūkst. mėginimų neteisėtai kirsti sieną iš Baltarusijos, o per visus praėjusius metus – tik 120, pranešė Lenkijos pasienio agentūra.

Mažiausiai šeši migrantai rasti negyvi netoli sienos, temperatūra naktimis dabar nukrenta žemiau nulio. Lenkija ir ES kaltina Baltarusijos autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką skatinant migrantų antplūdį kaip atsakomąją priemonę į sankcijas. Baltarusija kaltinama viliojusi migrantus atskristi, melagingai žadėdama, kad jie legaliai galės pakliūti į ES. Baltarusijos vyriausybė neigia šiuos kaltinimus ir dėl padėties pasienyje kaltina Vakarų politikus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)