Policija įvardino A. Tirop vyrą Emmanuelį Rotichą kaip vieną įtariamųjų 25 metų sportininkės nužudymo byloje. Ši dviejų pasaulio čempionatų prizininkė ir olimpietė buvo laikoma kylančia žvaigžde sporto pasaulyje.

„Mes artėjame prie žudiko gaudynių pabaigos“, – naujienų agentūrai AFP sakė Šiaurės Keijo policijos viršininkas Tomas Makori.

Pasak jo, pareigūnai seka E. Roticho mobiliojo telefono signalą.

„Kuo greičiau jį sučiupsime, kad atskleistų merginos nužudymo aplinkybes, tuo geriau bus mums visiems. Mes stengiamės jį sugauti“, – pareiškė jis.

A. Tirop kūnas su durtinėmis žaizdomis buvo rastas jos namų miegamajame Iteno mieste vakarinėje Kenijos dalyje, kur dideliame aukštyje virš jūros lygio treniruojasi daug geriausių šalies sportininkų.

„Čempionės nužudymas“, – skelbė antraštė pirmajame Kenijos dienraščio „Daily Nation“ puslapyje.

Kenijos lengvosios atletikos federacija pranešė, kad porai savaičių atideda kroso varžybas, taip pagerbdama A. Tirop ir kito bėgiko, rasto savaitgalį, kaip įtariama, nusižudžiusio, atminimą.

Pasak federacijos prezidento Jacksono Tuwei'aus (Džaksono Tuvėjaus), A. Tirop mirtis buvo „didelis smūgis“ lengvosios atletikos pasauliui. Nužudytą sportininkę jis pavadino „viena sparčiausiai kilusių žvaigždžių“, išreikšdamas viltį, kad greitai bus įvykdytas teisingumas.

Prie jos šeimos namų maždaug už dviejų valandų kelio nuo Iteno esančioje Kapnjamisos gyvenvietėje rinkosi gedėtojai, kai kurie jų verkė.

Sportininkės motina Dinah Tirop su dideliu liūdesiu kalbėjo apie savo dukters – šeimos maitintojos, mokėjusios už kitų šeimos vaikų mokslus ir drabužius – netektį.

A. Tirop buvo nužudyta praėjus vos mėnesiui po to, kai pasiekė naują moterų 10 km bėgimo rekordą Vokietijoje. Ji yra dukart laimėjusi bronzos medalius 10 km distancijose pasaulio lengvosios atletikos čempionatuose, 2015 metais tapo pasaulio kroso bėgimo čempione, o šių metų Tokijo olimpinėse žaidynėse liko ketvirta 5 km bėgimo distancijoje.

2015 metais ji tap pat pateko į lengvosios atletikos istoriją tapusi antra jauniausia aukso medalio laimėtoja tarp kroso bėgikių moterų po Zola Budd.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)