„Įvykiai Kongsberge šiuo metu atrodo esantis teroro aktas, bet tyrimas... pateiks išsamesnių detalių, kuo buvo motyvuoti šie veiksmai“, – sakoma PST pranešime.

Po išpuolio sulaikytas 37-erių danas buvo atsivertęs į islamą ir buvo žinomas policijai dėl su radikalizacija susijusių būgštavimų, anksčiau ketvirtadienį pranešė policija.

Kongsberge, esančiame 66 km į pietvakarius nuo sostinės Oslo, trečiadienį vakare strėlėmis buvo nušauti penki žmonės nuo 50 iki 70 metų amžiaus – keturios moterys ir vyras, o dar du žmonės buvo sužeisti. Tai daugiausiai aukų pareikalavęs išpuolis Norvegijoje per pastaruosius 10 metų.

„Kalbame apie atsivertėlį į islamą“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė norvegų policijos pareigūnas Ole Bredrupas Saeverudas.

„Anksčiau būta būgštavimų, susijusių su radikalizacija“, – nurodė jis.

Pasak O. B. Saeverudo, 37 metų įtariamasis per apklausą prisipažino.

„Be kitų dalykų, aiškinamės, ar tai buvo teroristinė ataka“, – pridūrė jis.

Pranešimai, susieję įtariamąjį su radikalizacija, buvo gauti ne šiais metais, bet anksčiau, policija tuo metu vykdė tyrimą, nurodė O. B. Saeverudas.

„Mes gana tvirtai įsitikinę, kad jis veikė vienas“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)