Išpuolis prieš Talibano policijos Šigalo rajono vadą įvykdytas Kunaro provincijos sostinėje Asadabade, sakė vienas islamistų grupuotės pareigūnas.

„Policijos viršininkas žuvo, o 11 žmonių buvo sužeisti“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP. Pareigūnas nenorėjo skelbti savo pavardės.

Vienas Kunaro centrinės ligoninės gydytojas AFP patvirtino, kad į ligoninę atvežta 11 sužeistų žmonių: keturi Talibano kovotojai ir septyni civiliai.

Atsakomybės už išpuolį kol kas niekas neprisiėmė, bet praeityje dėl panašių išpuolių prieš Talibaną prisipažindavo Afganistano rytuose veikianti džihadistų grupuotė „Chorasano Islamo valstybė“ (IS-K).

Talibanas su IS-K kovoja nuo pat jos atsiradimo Afganistane 2014 metais.

IS-K prisiėmė atsakomybę už kai kurias pastarojo meto atakas, įskaitant penktadienio sprogdinimą šiitų mečetėje šiaurinėje Kundūzo provincijoje, kai žuvo maždaug 100 žmonių. Tai buvo daugiausiai gyvybių pareikalavusi ataka nuo Talibano sugrįžimo į valdžią.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)