Daugiau nei 85 proc. vyresnių nei 12 metų italų yra pasiskiepiję bent viena vakcina nuo COVID-19, todėl jie turi teisę gauti vadinamąjį Žaliąjį pasą.

Tačiau, įvairiais vertinimais, apie 2,5 mln. iš 23 mln. šalies darbuotojų yra neskiepyti, todėl jiems gresia nuo spalio 15 dienos būti neįleistiems į darbo vietą.

„Net neįsivaizduojate, koks chaosas kils įmonėse“, – neseniai sakė labai industrializuoto šiaurinio Veneto regiono prezidentas Luca Zaia.

Neskiepyti darbuotojai dar galės gauti „Žaliąjį pasą“, jeigu jie per pastaruosius šešis mėnesius persirgo COVID-19; taip pat leidžiama reguliariai testuotis.

Pastaruoju atveju darbininkai turės mokėti už testus, kurių rezultatai galioja dvi paras, iš savo kišenes.

Anot L. Zaios, Italijoje testavimo pajėgumai šiuo metu nepakankami potencialiai paklausai patenkinti, todėl kyla masinio neatvykimo į darbą pavojus.

„Verslininkai, su kuriais bendrauju, yra labai susirūpinę“, – teigė Veneto prezidentas.

COVID-19 pasai jau yra privalomi mokytojams ir kitiems mokyklų darbuotojams. Pažymėjimą taip pat būtina pateikti norint pavalgyti barų ir restoranų viduje, nueiti į kiną, muziejus ar sporto rungtynes.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)