Valstybinis transliuotojas CCTV pranešė, kad 37 žmonės iš autobuso buvo išgelbėti, septyni jų paguldyti į ligoninę. Autobuso vairuotojas sulaikytas.

Avarija įvyko pirmadienį, dėl smarkių liūčių kilus potvyniams dviejose provincijose netoli sostinės Pekino.

Oficiali naujienų svetainė „The Paper“ pranešė, kad autobuso vairuotojas ignoravo įspėjimus nebandyti važiuoti per kone visiškai apsemtą tiltą šalia Hebėjaus provincijos sostinės Šidziadžuango. Internete paskelbtoje vaizdo medžiagoje matyti žmonės ant beveik panirusio autobuso stogo ir netoliese per tilto viršų besiliejantis vanduo.

Šansi provincijoje į vakarus nuo Hebėjaus 15 žmonių žuvo per potvynius, padariusius tiesioginių nuostolių už daugiau kaip 5 mlrd. juanių (665 mln. eurų), pranešė CCTV. Provincijoje evakuota daugiau kaip 120 tūkst. žmonių, sugriuvo tūkstančiai namų, užlieta 190 tūkst. ha pasėlių.

Potvyniai taip pat sutrikdė regiono anglių kasyklų darbą – tokiu metu, kai visoje šalyje trūksta kuro, o vyriausybė bando spręsti energijos trūkumo problemą, paveikusią pramonę ir net namų šildymą artėjant žiemai.

Šansi – paprastai sausame regione – taip pat uždaryti 166 turistiniai objektai, potvyniams apgadinus į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtraukto Pingjao senovinės miesto sienos dalį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)