Pranešama, kad dėl įrodymų naikinimo buvo sulaikyta moteris.

Abiejų S. Kurzo vyriausybių darbą lydėjo virtinė skandalų. Naujausias iš jų kilo paaiškėjus, kad siekiant S. Kurzui palankaus nušvietimo žiniasklaidoje, mokesčių mokėtojų pinigais buvo apmokamos dalinai suklastotos viešosios nuomonės apklausos, kurių rezultatai buvo skelbiami viename bulvariniame laikraštyje.

Antradienį suimta moteris yra viešosios nuomonės apklausų rengėja. Praėjusią savaitę pareigūnai sakė, kad jos atžvilgiu atliekamas tyrimas dėl korupcijos.

Įtariama, kad moteris prieš pat policijos reidą ištrynė duomenis iš savo kompiuterio standžiojo disko, pranešė dienraštis „Der Standard“.

Prokurorai, motyvuodami „vykstančiu tyrimu“, atsisakė pateikti komentarų naujienų agentūrai AFP.

Praėjusį trečiadienį prokurorai surengė kratas keliuose su valdančiąja Liaudies partija (OeVP) susijusiuose biuruose dėl įtarimų, kad 2016–2018 metais Finansų ministerijos lėšos buvo naudojamos sumokėti už viešosios nuomonės apklausas.

Anot prokurorų, dėl šio reikalo pradėtame tyrime figūruoja S. Kurzas ir dar devyni asmenys, tarp jų minėta moteris, taip pat trys organizacijos.

Jie tvirtina, kad žiniasklaidos bendrovei, manoma, bulvariniam laikraščiui „Oesterreich“, buvo mokami pinigai už apklausų rezultatų publikavimą. Laikraščio redakcijoje taip pat buvo surengta krata.

S. Kurzas neigia bet kokią savo kaltę ir sako, kad jam mesti kaltinimai – „melagingi“.

„Oesterreich“ valdanti grupė taip pat išplatino pareiškimą, kuriame neigė buvus kažkokių nederamų dalykų užsakant ir publikuojant apklausas.

2017 metais S. Kurzas būdamas 31-erių tapo jauniausiu pasaulyje demokratiškai išrinktu lyderiu. Šeštadienį jis atsistatydino, pasiūlydamas savo įpėdiniu artimą politinį sąjungininką Alexander'ą Schallenbergą.

Pirmadienį A. Schallenbergas buvo prisaikdintas naujuoju kancleriu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją