Mergaitė, įvardijama tik kaip Julija, dingo kartu su broliu ir sūnėnu sekmadienį, kai Bohemijos Miške iškylavusi šeima sustojo pailsėti.

Sekmadienį abu berniukai – 6 ir 8 metų amžiaus – buvo aptikti miške šalia Bavarijos žemės Valdmiuncheno miesto, tačiau mergaitės su jais nebuvo.

Paieškoje dalyvauja maždaug 800 vokiečių ir čekų policininkų, ugniagesių, taip pat 40 šunų pėdsekių, sraigtasparniai ir bepilotės skraidyklės, informavo Vokietijos naujienų agentūra DPA.

Oro temperatūra tame rajone nukrito iki nulio laipsnių, todėl pareigūnai nerimauja, kad mergaitė gali ilgai neišgyventi šaltyje. Jie mano, kad ji tiesiog pasiklydo miške, o ne tapo nusikaltimo auka.

„Su kiekviena valanda šansai, kad mergaitė gyva, mažėja“, – dienraščiui „Passauer Neue Presse“ sakė policijos atstovas Josef Weindlis (Jozefas Veindlis).

„Be maisto ir vandens vaikas gali išgyventi ilgiau nei dvi dienas“, – sakė jis, pridūręs, kad pagrindinė problema yra šaltis.

DPA duomenimis, mergaitė ir jos šeima yra iš Berlyno.

Bohemijos Miške esama sunkiai praeinamų vietų, todėl pareigūnai prašė savanorių neieškoti mergaitės, kad nedingtų daugiau žmonių.

„Tai sudėtinga teritorija“, – sakė Čekijos policijos atstovė Dana Ladmanova.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)