„Šįvakar į Tripolio karinių jūrų pajėgų bazę atvykus dviem laivams, rasti 15 asmenų kūnai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė UNHCR skyrius Libijoje.

„Keleiviai ankstesnę naktį išplaukė iš Zvaros ir Alkhomso“, – priduriama pranešime.

Pasak agentūros, UNHCR ir jos partneriai suteikė pagalbą 177 gyviems likusiems žmonėms.

JT institucija „Twitter“ taip pat paskelbė nuotraukų, kuriuose matyti, kaip į bazę atvyksta gyvi likę žmonės, apsisiautę antklodėmis.

Šis incidentas papildė virtinę incidentų, kai prie Šiaurės Afrikos valstybės krantų nuskendo laivų ir žmonių.

Libija yra svarbi tarpinė stotelė daugeliui migrantų, desperatiškai bandančių pasiekti Europą; daugelis jų atvyksta iš Užsachario Afrikos regiono šalių.

Dešimtys tūkstančių žmonių kasmet išvyksta plaukioti jūroje netinkamais laivais, besistengdami pasiekti už 300 km esančius Italijos krantus.

Nuo šių metų pradžios iki rugpjūčio pabaigos pakeliui į Europą jūroje žuvo mažiausiai 1 010 migrantų – 398 daugiau nei per tą patį laikotarpį praėjusiais metais, rodo Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) paskelbti duomenys.

Apie vėliausią nelaimę pranešta praėjus kelioms dienoms po incidento, kai perpildytame sulaikymo centre Tripolyje buvo nušauti trys migrantai. Anksčiau buvo pranešta, kad šalyje buvo masiškai sulaikomi atvykėliai.

Humanitarinės pagalbos organizacijos „Gydytojai be sienų“ (MSF) duomenimis, po „smurtinių masinių areštų“ apie 5 tūkst. migrantų ir pabėgėlių laikomi varganomis sąlygomis.

JT agentūros ir žmogaus teisių organizacijos Libijos migrantų sulaikymo centrus dažnai kritikuoja dėl juose paplitusio smurto, lytinių užpuolimų ir korupcijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)