„Teismas priėmė sprendimą netenkinti Aleksejaus Navalno administracinio ieškinio dėl „Roskomnadzor“ ir RF Generalinės prokuratūros sprendimų ir veiksmų (arba neveikimo) pripažinimo neteisėtais“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Maskvos Tverės rajono teismo atstovas.

Opozicionierius prašė pripažinti neteisėtu „YouTube“ kanalo „Navalnyj LIVE“ ir kampanijos „Laisvę Navalnui“ blokavimą, vykdomą „Roskomnadzor“ Generalinės prokuratūros reikalavimu.

Anksčiau A. Navalno šalininkai pranešė, kad „Roskomnadzor“ Rusijoje blokuoja dešimtis su šiuo opozicijos lyderiu susijusių interneto svetainių. Agentūra patvirtino „Interfax“ blokuojanti šiuos tinklalapius Generalinės prokuratūros reikalavimu, argumentuojant, kad svetainės „naudojamos propagandai ir uždraustai ekstremistinei veiklai tęsti“.

Sausį garsiausias prezidento Vladimiro Putino kritikas A. Navalnas sugrįžo į Rusiją iš Vokietijos, kur gydėsi po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Vos parskridęs į Maskvą opozicionierius buvo sulaikytas, o vasarį nuteistas kalėti pustrečių metų už tai, kad pažeidė senoje byloje dėl sukčiavimo jam skirtos lygtinės bausmės sąlygas, kai po apnuodijimo buvo išskraidintas gydytis į Vokietiją.

Maskva tvirtina, kad su opozicionieriaus apnuodijimu ji niekaip nesusijusi.

Pats A. Navalnas dėl išpuolio prieš jį apkaltino V. Putiną.

A. Navalno įkurtos organizacijos – Kovos su korupcija fondas (FBK), Piliečių teisių gynimo fondas (FZPG) – taip pat judėjimas „Navalno štabai“, anksčiau paskelbti „užsienio agentais“, Generalinės prokuratūros siūlymu buvo paskelbtos „ekstremistinėmis“ grupėmis ir uždraustos.

A. Navalno advokatas Leonidas Solovjovas „Interfax“ sakė, kad iš Generalinės prokuratūros pateiktos medžiagos galima spręsti, jog FBK buvo įkūrusi mažiausiai 173 tinklalapius.

Pasak teisininko, turimos omenyje paskyros socialiniuose tinkluose „Instagram“, „Facebook“, „Youtube“, „Twitter“, „TikTok“, „VKontakte“, „Odnoklassniki“, „Jandex.Dzen“, „Telegram“ ir atskirų projektų tinklalapiai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)