Kruviniausias nuo vasario incidentas pakurstė įtampą po virtinės civilių nužudymų.

Kariai buvo nušauti kalnų perėjoje netoli Kontrolės linijos (LOC), dalijančios Kašmyrą į Indijos ir Pakistano administruojamas dalis.

Pulkininkas Devendaras Anandas naujienų agentūrai AFP sakė, kad vieną karininką ir keturis karius „tikriausiai infiltravęsi“ asmenys nužudė „per paieškos operaciją“.

„Ši operacija tęsiasi“, – pridūrė jis.

Tai kruviniausias išpuolis prieš kariuomenę šiame rajone nuo vasario, kai Indija ir Pakistanas paskelbė ugnies nutraukimą prie LOC – de facto sienos.

Kašmyras yra padalytas Indijai ir Pakistanui nuo šių šalių nepriklausomybės paskelbimo 1947 metais. Abi valstybės reiškia pretenzijas į visą šį Himalajų regioną.

Sukilėlių grupės, su Indijos kariais kovojančios nuo 1989 metų, reikalauja nepriklausomybės arba regiono prijungimo prie Pakistano.

Per konfliktą žuvo dešimtys tūkstančių žmonių, daugiausia civilių. Indija kaltina Pakistaną remiant kovotojus.

Nuo 2019-ųjų rugpjūčio, kai Naujajam Deliui panaikinus Kašmyro pusiau autonominį statusą smarkiai išaugo įtampa, dėl šio regiono priimama daug naujų įstatymų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją