„Nieko negalime palikti likimui, todėl įvedame prievolę“, – teigė už šalies atsaką į COVID-19 atsakingas ministras Chrisas Hipkinsas, kuris taip pat eina švietimo ministro pareigas.

Gydytojai, slaugytojai ir kiti pirmųjų kovos su pandemija fronto linijų darbuotojai iki gruodžio 1 d. privalės būti pasiskiepiję abiem vakcinos dozėmis, o su mokiniais kontaktuojantys švietimo sektoriaus darbuotojai turės būti gavę abi dozes iki sausio 1 d.

„Vakcinacija išlieka stipriausia ir veiksmingiausia priemone apsisaugoti nuo infekcijos ir ligos“, – teigė Ch. Hipkinsas.

Prievolė taip pat apims iš namų dirbančius pedagogus ir mokyklose savanoriaujančius vaikų tėvus, tačiau dar nenuspręsta dėl privalomo aukštųjų mokyklų darbuotojų skiepijimo.

Prieš pirmųjų delta atmainos atvejų užfiksavimą rugpjūčio mėnesį Naujoji Zelandija buvo plačiai giriama už savo COVID-19 politiką, pagal kurią šalis buvo beveik visiškai išnaikinusi virusą ir gyventojai galėjo mėgautis beveik visiškai įprastu gyvenimu.

Tačiau „nulinės COVID-19 tolerancijos“ strategija žlugo, kai Oklande buvo patvirtintas delta atmainos buvimas, kuri nuo tada išplito į kaimynines provincijas.

Premjerė Jacinda Ardern teigė, kad labai užkrečiama delta atmaina „pakeitė žaidimo taisykles“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)