Gvatemalos policija tviteryje pranešė, kad konteinerį apleido kontrabandininkai žmonėmis kelyje, jungiančiame Nueva Konsepsjono miestelį ir Cocaleso kaimą Eskuintlos departamente.

Pareigūnai „išgirdo iš konteinerio sklindančius riksmus ir beldimą“, nurodė policija ir pridūrė, kad konteinerio viduje taip pat rasta dokumentų neturėjusių asmenų iš Nepalo ir Ganos. Išgelbėti žmonės buvo perkelti į prieglaudas, jiems suteikta humanitarinė pagalba. Tikėtina, kad migrantai ketino vykti į Meksiką,vildamiesi pasiekti JAV.

Šiemet smarkiai išaugo neteisėtai į JAV vykusių žmonių skaičius Meksikos pasienyje – daugiau nei 200 tūkst. liepą ir rugpjūtį. Tarp jų yra daug nelydimų vaikų. Dauguma migrantų yra iš Meksikos arba Centrinės Amerikos šalių Gvatemalos, Hondūro ir Salvadoro, kur tarpsta skurdas, smurtas ir korupcija. Daugelį paveikė ir stichinės nelaimės, tokios kaip potvyniai, sausros ir uraganai.

Daugelis žmonių iš kitų krizės apimtų regiono šalių Haičio, Kubos ir Venesuelos taip pat pastaruoju metu leidosi į ilgą, pavojingą kelionę per Meksiką. Daugelis migrantų net nepasiekia JAV sienos, juos sustabdo Meksikos kariai ir išsiunčia atgal. Anksčiau savaitę Meksikos kariai aptiko maždaug 650 migrantų iš Centrinės Amerikos, jie slėpėsi trijuose sandariuose šaldytuvuose, kur trūko oro, maisto ir vandens.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)