Protestuotojams skanduojant šūkius prieš šį sveikatos pažymėjimą, kuris nuo rugpjūčio gyventojams yra būtinas norint patekti į kino teatrus, muziejus, uždaras sporto erdves ir restoranus, kilo susirėmimų su policija.

Pensininkė Maria Ballarin per akciją kaltino italų vyriausybę „nusikalstamu ir bailiu šantažu“.

Pasak moters, neįvesdama privalomo skiepijimo, bet spausdama darbuotojus vakcinuotis, valdžia „atsikrato atsakomybės už mirtinas ar rimtas pasekmes, bet netiesiogiai įpareigoja žmones skiepytis, kad jie galėtų eiti į darbą“.

COVID-19 pasas liudija, kad asmuo yra pasiskiepijęs bent viena vakcinos nuo pandeminio koronaviruso doze, per pastarąjį pusmetį persirgo koronavirusine infekcija arba neseniai yra gavęs neigiamą testą.

Prieš tris savaites ministro pirmininko Mario Draghi vyriausybė paskelbė, kad nuo spalio 15 d. ši sistema bus taikoma visose darbo vietose, o laikytis naujų reikalavimų atsisakantiems darbuotojams grės nušalinimas nuo darbo nemokant atlyginimo.

Sveikatos pažymėjimų sistema jau taikoma visiems medicinos darbuotojams.

„Mes abu buvome nušalinti nuo darbo prieš du mėnesius“, – naujienų agentūrai AFP sakė proteste dalyvavęs Cosimo. Jis ir jo žmona Morena yra slaugytojai.

Pora teigė, kad turi problemų dėl imuniteto ir alergijos, todėl šeimos gydytojas abu juos atleido nuo reikalavimo skiepytis. Tačiau jiedu yra nušalinti nuo pareigų ir negauna atlyginimo.

Iš šiaurinio Komo miesto į protesto akciją atvykęs Stefano sakė, kad rinksis testavimą.

„Turiu mokėti už galimybę dirbti, tai absurdas“, – piktinosi jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)