Lenkijos pasienio apsaugos atstovė spaudai sakė, kad incidentas įvyko ketvirtadienį ir niekas nenukentėjo, nes šūviai „tikriausiai buvo tušti“. Baltarusija neigė, kad jos pajėgos paleido kokius nors šūvius, ir paprašė Lenkijos pateikti įrodymus.

„Turime įrodymų, kad šūviai buvo paleisti“, - sakė užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Lukaszas Jasina. „Jei reikės, šie įrodymai bus perduoti Baltarusijai, ir ne tik Baltarusijai, žinoma, bet ir visuomenei bei kitoms valstybėms“, - sakė jis žurnalistams.

Baltarusijos valstybės sienos tarnyba anksčiau savo „Telegram“ kanale parašė: „Baltarusijos pasieniečiai per pastarąsias 24 valandas nenaudojo ginklų jokioje valstybės sienos dalyje“. Tačiau Lenkijos pasienio apsaugos atstovė spaudai Anna Michalska sakė, kad „Baltarusijos tarnybinis patrulis paleido šūvius Lenkijos armijos karių, kurie kartu su mumis patruliuoja sieną, kryptimi“.

„Tokių provokacijų vis daugiau ir daugiau“, - pridūrė ji.

Nuo rugpjūčio tūkstančiai migrantų, daugiausia iš Artimųjų Rytų ir Afrikos, mėgino iš Baltarusijos kirsti Lenkijos sieną.

Europos Sąjunga teigė, kad šį antplūdį sąmoningai sumastė Baltarusijos režimas kaip būdą atremti ES sankcijas. Lenkija reagavo į precedento neturintį migrantų atvykimą pasiųsdama prie sienos tūkstančius kareivių ir ten įvesdama nepaprastąją padėtį, taip pat pradėjo statyti spygliuotos vielos tvorą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)