Pasak pareigūnų, cunamių pavojaus nėra, bet penktadienio rytą tęsėsi eismo sutrikimai – vietos traukiniai vėlavo; keleiviai perpildė stotis.

Japonijos meteorologijos agentūra nurodė, kad drebėjimo epicentras buvo Čibos prefektūroje į rytus nuo Tokijo. Jo židinys glūdėjo apie 80 km gylyje.

Požeminiams smūgiams įsiūbavus pastatus krito įvairūs kabantys daiktai, pavyzdžiui, iškabos. Ministrų kabineto vyriausiasis sekretorius Hirokazu Matsuno sakė, kad regione esančių branduolinių elektrinių darbas nesutriko.

Penktadienį daugumos maršrutų traukiniai kursavo, bet smarkiai vėlavo, o įlaipinamų keleivių skaičius buvo ribojamas, siekiant išvengti perpildymo.

Priešgaisrinė ir nelaimių valdymo agentūra penktadienį informavo gavusi pranešimų apie 32 sužeistus žmones. Trijų nukentėjusiųjų per žemės drebėjimą būklė sunki.

Čibos prefektūros, kur buvo sužeista 11 žmonių, policija nurodė, kad dvi moterys skirtingose vietovėse pasitempė kulkšnis, parkritusios ant grindų per žemės drebėjimą.

Rytų Tokijuje vienas priemiestinis traukinys įsijungus avarinio stabdymo sistemai iš dalies nulėkė nuo bėgių. Per šį incidentą buvo lengvai sužeisti trys keleiviai.

Taip pat buvo sužeistų žmonių Kanagavos, Saitamos ir Gunmos prefektūrose.

Elektros tinklų bendrovė „Tokyo Electric Power Company Holdings“ informavo, kad Tokijo centre be elektros laikinai buvo likę apie 250 namų.

Greitieji traukiniai „shinkansen“, kursuojantys į sostinę ir iš jos, buvo sustabdyti, siekiant atlikti saugos patikrą, bet vėliau ši sistema vėl veikė, pranešė bendrovė „East Japan Railway Co.“.

Jamanotės žiedinis geležinkelis ir metropolitenas atnaujino darbą vėlai ketvirtadienį, bet traukiniai irgis smarkiai vėlavo. Prie Šinagavos stoties, kur vietos reisų traukiniai buvo trumpam sustabdyti sutrikus elektros tiekimui, daug žmonių laukė eilėse, bandydami parvažiuoti namo taksi.

Stotyse Tokijuje, Kanagavoje ir Čiboje įstrigo dešimtys žmonių. Kai kurie prisiglaudė specialiuose centruose, įkurtuose vietos savivaldybių.

Daugelyje pastatų, įskaitant Tokijo administracijos būstinę, buvo automatiškai sustabdyti liftai, todėl kai kurie žmonės juose buvo įstrigę.

Gelbėjimo tarnybų pareigūnai sakė, kad dešimtys vietų buvo pažeisti magistraliniai vandentiekio vamzdžiai. Viename rajone iš po žemės veržėsi galingas vandens srautas.

Naujasis Japonijos premjeras Fumio Kishida per „Twitter“ paragino žmones „tikrinti naujausią informaciją ir imtis veiksmų savo gyvybėms apsaugoti“. Pasak vyriausybės vadovo, šis žemės drebėjimas Tokijuje buvo stipriausias nuo 2011 metų kovo.

Vėlai ketvirtadienį F. Kishida grįžo į savo biurą vadovauti vyriausybės atsakui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją