„The Case Breakers“, kuriems priklauso daugiau kaip 40 buvusių teisėsaugos tyrėjų, žurnalistų ir karinės žvalgybos pareigūnų, žudiku maniaku įvardijo Gary Francis Poste`ą, rašo „Sky News“.

Šis karinių oro pajėgų veteranas iš Siera Nevados prieškalnių mirė 2018 metais, nurodo tyrėjai.

Zodiakas San Fransisko įlankos teritorijoje nuo 1968 iki 1969 metų nužudė penkis žmones.

Jis erzindavo policiją ir grasindavo laiškais, kuriuos siuntinėdavo į vietos laikraščius, o tuomet staiga dingdavo. Jo laiškuose figūravo užšifruoti simboliai, kurie, jo teigimu, galėtų atskleisti jo tapatybę, jei būtų iššifruoti.

Viename iš laiškų pats Zodiakas tvirtino nužudęs 37 žmones. Jis buvo siejamas su dar keliomis įšaldytomis bylomis, tačiau oficialiai jam priskiriami penki nužudymai San Fransisko įlankos regione ir dar du bandymai nužudyti.

Nepaisant išsamių įrodymų, kuriuos pateikė „The Case Breakers“ pasivadinusi komanda, federaliniai ir policijos tyrėjai, atsakingi už 52 metų senumo bylos tyrimą, „San Francisco Chronicle“ pareiškė, kad naujausia teorija neturi pagrindo.

„The Case Breakers“ teorija iš dalies yra grįsta G. F. Poste`o nuotraukų panašumu į 1969 metų policijos sudarytą Zodiako fotorobotą. Teigiama, kad vienas iš svarbiausių panašumų yra randai kaktoje.

Buvusi armijos kontržvalgybos agentė Jen Bucholtz, priklausanti tyrėjų komandai, sakė, kad išaiškinti Zodiako tapatybę taip pat padėjo laiškai, kai buvo iššifruotos juose esančios anagramos.

„Kad sužinotume žudiko vardą, reikėjo iššifruoti šias anagramas“, – teigė ji „Fox News“.

„Tiesiog nemanau, kad dar buvo koks nors kitas būdas tai išsiaiškinti“, – sakė ji.

„The Case Breakers“ taip pat tvirtina turintys įrodymų, kad jų įtariamasis nužudė Cheri Jo Bates – moterį, kuri 1966 metais buvo nužudyta Kalifornijos Riversaido mieste. Ši žmogžudystė anksčiau taip pat buvo priskirta Zodiakui, bet Riversaido policija šią versiją atmetė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)