Dėl dalinio uždarymo ir kitų visuomenės sveikatos priemonių, kurių imtasi kovojant su koronavirusu, pernai Vokietijoje iš esmės nebuvo gripo, trečiadienį sakė J. Spahnas, ir dėl to šiais metais gripo bangos rizika dar didesnė.

„Prašome pasiskiepyti nuo gripo“, – sakė J. Spahnas. „Gripo vakcinų pakanka, daugiau nei pakanka“, pridūrė jis, turėdamas omenyje maždaug 27 milijonus vakcinos nuo gripo dozių, šį rudenį prieinamų Vokietijoje.

J. Spahnas sakė, kad papildomos dozės leidžia išvengti „daug kančių ir mirties“. Skiepai nuo gripo ypač rekomenduojami pagyvenusiems žmonėms ir žmonėms, turintiems kitų ligų, taip pat patartini teims, kurie turi daug socialinių kontaktų, sakė J. Spahnas.

Ministras teigė, kad jo tikslas yra atitikti praėjusių metų skiepijimo rodiklį, kai buvo suskiepyta 22 milijonai gripo vakcinų, daug daugiau nei įprastai, kai pasiskiepija 15-18 mln. žmonių.

Šią žiemą ir toliau turėtų būti laikomasi socialinio atstumo ir higienos taisyklių, įskaitant kaukių dėvėjimą, paragino J. Spahnas, ypač viešajame transporte.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją