Du iš jų žuvo rinkdami mokesčius iš parduotuvių savininkų Džalalabado mieste, naujienų agentūrai dpa sakė neįvardytu norėjęs likti šaltinis. Taip pat sužeisti trys civiliai. Nežinomi užpuolikai atėmė iš kovotojų jų ginklus ir pasišalino iš įvykio vietos.

Pernakt, taip pat Nangarhare, pakelės bomba susprogdino Talibano vadeivos Kevos apygardoje automobilį. Žuvo du talibai ir sužalotas pats apygardos vadeiva, pridūrė šaltinis.

Atsakomybės už šias atakas kol kas niekas neprisiėmė.

Afganistano rytuose, ypač Nangarhare, po Talibano valdžios perėmimo padaugėjo smurto. Nors talibų pareigūnai atsisako kalbėti apie prieš jų kovotojus vykdomas atakas, radikalaus islamo grupuotė teigia, kad tęsia susidorojimą su įtariamomis „Islamo valstybės“ (IS) slėptuvėmis.

Pagrindinis Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas trečiadienį teigė, kad grupuotė specialios operacijos metu Kabulo pakraštyje sulaikė keturis IS narius.

IS iki šiol prisiėmė atsakomybę už daugelį prieš Talibaną įvykdytų atakų ir pastaruoju metu, regis, tampa pagrindine talibų konkurente, šiems iš šalies išstūmus tarptautinio pripažinimo sulaukusią vyriausybę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)