„Noriu jus visus patikinti, kad mūsų gyvenimas turi grįžti į įprastas vėžes“, – vaizdo medžiagoje, kurią paskelbė oficiali naujienų agentūra WAM, sakė Abu Dabio karūnos princas Mohammedas bin Zayedas.

„Nors atsirado šiek tiek pokyčių mūsų darbuose, šeimose, ar asmeniniuose gyvenimuose... dėkojame Dievui už viską, – kalbėjo de facto JAE vadovas. – Taip pat dėkojame Dievui, kad įveikėme šią krizę... saugiai, sveiki ir įgiję patirties, už kurią sumokėjome kainą, tačiau daug ko išmokome.“

Visuose septyniuose JAE emyratuose šį mėnesį užfiksuota mažiau nei 200 naujų COVID-19 atvejų – tai mažiausias skaičius nuo praėjusių metų rugpjūčio. Nors gyvenimas šalyje jau beveik visiškai sugrįžęs į įprastas vėžes, toliau galioja griežtos kaukių dėvėjimo ir socialinės distancijos taisyklės.

Dubajaus emyratas tikisi paskatinti savo pandemijos paveiktą ekonomiką spalio 1 d. ten prasidėjusia pusės metų trukmės pasauline paroda „Expo 2020“. Viliamasi, kad metus atidėliotas renginys pritrauks milijonus turistų.

Nuo turizmo itin priklausomas Dubajus buvo viena pirmųjų keliautojams pakartotinai atsivėrusių vietų, pradėjusių įsileisti turistus dar pernai liepą, praėjus vos keliems mėnesiams po pandemijos pradžios. Kaimyninis Abu Dabis buvo kiek atsargesnis ir atsivėrė žmonėms tik gruodį.

JAE iki šiol užfiksuota daugiau kaip 737 tūkst. COVID-19 atvejų ir 2 104 mirtys nuo šios ligos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)