Pekinas prieštarauja bet kokiems oficialiems Taibėjaus diplomatiniams ryšiams ir pastaraisiais metais agresyviai bando atkalbėti politikus nuo vizitų į salą.

Kinijos ambasada savo interneto svetainėje neseniai paskelbtuose komentaruose įspėjo, kad šis vizitas pakenks Kinijos interesams, Kinijos ir Prancūzijos santykiams ir „Prancūzijos įvaizdžiui“.

Prancūzijos užsienio reikalų ministerija atmetė Kinijos protestus, sakydama, kad senatoriai yra laisvi patys nuspręsti dėl savo kelionių planų.

Taivano užsienio reikalų ministerijos teigimu, delegacija susitiks su Tsai ketvirtadienį, o kelionė truks iki sekmadienio.

„Senatoriai vyksta vizito nepaisydami Kinijos ambasadoriaus Prancūzijoje grasinimų, taip parodydami savo tvirtą įsipareigojimą laisvės ir demokratijos dvasiai“, – sakoma antradienį paskelbtame ministerijos pareiškime.

Kinijos ambasadorius vasarį parašė laišką Prancūzijos delegacijos vadovui Alainui Richardui, kuriame teigė, kad jo vizitas akivaizdžiai pažeistų vienos Kinijos principą ir pasiųstų neteisingą signalą nepriklausomybę remiančioms Taivano jėgoms“.

A. Richardas pirmininkauja Prancūzijos senato Draugystės su Taivanu grupei ir anksčiau lankėsi saloje 2015 ir 2018 metais.

Nuo 2016 metų, kai Tsai tapo prezidente, Pekinas padidino spaudimą demokratiniam Taivanui, nes ji salą laiko de facto suverenia valstybe, o ne Kinijos teritorijos dalimi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)