„Noriu, kad padėtis normalizuotųsi, nes, manau, naudingiau kalbėtis ir daryti pažangą“, – sakė E. Macronas radijui „France Inter“ ir pridūrė, kad jo santykiai su Alžyro prezidentu Abdelmajidu Tebboune'u „iš tiesų draugiški“.

Praėjusį savaitgalį Alžyras atšaukė konsultacijoms savo ambasadorių Paryžiuje ir uždraudė prancūzų karo lėktuvams įskristi į šalies oro erdvę.

Prancūzijos kariniai lėktuvai reguliariai skraidydavo virš Alžyro teritorijos į Sachelio regioną vakarinėje Afrikos dalyje, kur prancūzų pajėgos kaunasi su džihadistais.

Alžyras šį žingsnį žengė tarp šalių įsiplieskus aštriam ginčui dėl vizų. Įtampą dar padidino žiniasklaidoje pasirodę pranešimai, kad E. Macronas Alžyro karo už nepriklausomybę veikėjų palikuoniams pareiškė, jog šią šalį dabar valdo „politinė karinė sistema, visiškai perrašiusi“ jos istoriją.

Alžyriečius papiktino praėjusią savaitę Prancūzijos paskelbtas sprendimas smarkiai sumažinti Alžyro, Maroko ir Tuniso piliečiams išduodamų vizų skaičių.

Paryžius sakė, kad tai būtina dėl šių buvusių jos kolonijų nepakankamo noro priimti iš Prancūzijos sugrąžinamus nelegalius migrantus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)