Ferdinandas Markosas jaunesnysis, pravarde „Bongbong“, ginantis prezidento prezidento Rodrigo Duterte kontroversišką karą su narkotikais ir pritariantis mirties bausmei jų platintojams, apie savo sprendimą paskelbė per tiesioginę „Facebook“ transliaciją.

„Šiandien skelbiu apie savo ketinimą kandidatuoti į Filipinų prezidento postą per artėjančius 2022 metų gegužės rinkimus“, – sakė 64 metų politinis įpėdinis, papildęs augančią virtinę pretendentų, siekiančių pakeisti R. Duterte.

„Sugrąžinsiu... vienijančią lyderystę mūsų šaliai“, – teigė jis.

Neseniai bendrovės „PulseAsia Research“ atliktoje apklausoje dėl rinkėjų preferencijų prezidento postui F. Marcosas jaunesnysis užima antrą vietą po R. Duterte dukros Saros, nors ji neigia, kad planuoja kandidatuoti.

Filipinų bokso legenda Manny Pacquiao ir garsenybė meras Francisco Domagoso patvirtino, kad sieks aukščiausio valstybės posto.

Sprendimą siekti prezidento pareigų F. Marcosas jaunesnysis priėmė, nepaisant to, kad anksčiau jam nepavyko užsitikrinti viceprezidento pareigų: per balsavimą 2016 metais jis nereikšminga persvara pralaimėjo Leni Robredo.

Pralaimėjimas rinkimuose buvo smūgis Marcosų šeimai, kuri po žeminančio patriarcho nuopuolio 1986 metais išvyko gyventi tremtyje Jungtinėse Valstijose.

Jis ir jo žmona Imelda buvo kaltinami didžiule korupcija, kol buvo valdžioje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją