Rugsėjo 27–spalio 3 dienomis užfiksavus 53 245 mirtis, kasdien vidutiniškai po 7 606, pasaulinės pandemijos kreivė tęsia kritimą, kuris prasidėjo rugpjūčio pabaigoje, kai buvo pasiektas maždaug 10 tūkst. paros mirčių pikas.

Naujas savaitinis mirčių rodiklis yra mažiausias nuo 2020 m. spalio 31–lapkričio 6 dienos.

Per pastarąjį mėnesį su COVID-19 susijusių mirčių skaičius sumažėjo beveik ketvirtadaliu. Tam pasitarnavo skiepijimo kampanijos.

Po metų koronaviruso bangų, daugiausiai susijusių su atmainų, įskaitant užkrečiamesnę deltą, plitimu, naujų atvejų kreivė taip pat nukritusi – palyginti su rugpjūčio pabaiga, kritimas prilygsta beveik trečdaliui.

Anot AFP skaičiavimų, pasaulyje 100 gyventojų šiuo metu tenkant beveik 81 sunaudotai vakcinos dozei, valdžios institucijos tikisi toliau stebėti skaičių mažėjimą, net ir esant didelių skirtumų tarp regionų.

Šiaurės Amerikoje 100 gyventojų tenka 123 sunaudotos vakcinos dozės. Atitinkamas skaičius Afrikoje sudaro tik 11 dozių 100 gyventojų, pusei šio žemyno šalių sugebant pilnai paskiepyti tik 2 proc. žmonių, rodo Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Afrikos skyriaus duomenys.

Nuo 2019 m., kai virusas buvo pirmą kartą pastebėtas Kinijoje, visame pasaulyje nuo COVID-19 jau mirė apie 4,8 mln. žmonių.

PSO yra nurodžiusi, kad, atsižvelgiant į tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 susijusį mirtingumo padidėjimą, tikrasis pandemijos aukų skaičius gali būti du ar netgi tris kartus didesnis, nei rodo oficialūs duomenys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)