Sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį pranešė apie per pastarąsias 24 val. patvirtintas 2 653 naujas infekcijas.

Nuo rugpjūčio pabaigos iki rugsėjo pradžios Izraelyje kasdien buvo fiksuojama po daugiau kaip 11 tūkst. naujų infekcijos atvejų, daugiausiai nuo pandemijos pradžios. Tačiau tuo metu buvo ir daugiau testuojama.

Anot Sveikatos apsaugos ministerijos, du kartus paskiepyta apie 61 proc. iš maždaug 9,4 mln. šalies gyventojų, o tris kartus – 37 proc. Visi norintys pasiskiepyti trečią kartą turi būti gavę antrąją dozę ne anksčiau kaip prieš penkis mėnesius.

Liepos pabaigoje Izraelis tapo pirmąja pasaulio šalimi, pradėjusia revakcinacijos kampaniją.

Ministerijos teigimu, šalyje šiuo metu yra 564 sunkiai sergantys COVID-19 pacientai. Rugsėjį šis skaičius kartais viršydavo 700. Didžioji dalis sunkiai sergančiųjų yra neskiepyti, teigė ministerija.

Izraelio premjeras Naftali Bennettas per sekmadienį vykusį ministrų kabineto posėdį dėl koronaviruso teigė: „Naujienos yra geros. Pradėjome blokuoti delta atmainą, tačiau būtų labai pavojinga, jei dabar pradėtume atsipalaiduoti.“

Izraelis dar rugpjūčio pabaigoje paskatino gyventojus skiepytis trečiąja vakcinos nuo COVID-19 doze ir įspėjo, kad gali būti taikomi nauji apribojimai įvairioms veikloms, įskaitant keliones ar lankymąsi viešose maitinimo įstaigose.

Kaip rašo „The Wall Street Journal“, „Žaliojo paso“ turėtojai privalo per šešis mėnesius nuo antros dozės gavimo pasiskiepyti trečia „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtos vakcinos doze, nes priešingu atveju neteks daugiau laisvės suteikiančio dokumento. „Atnaujiname pilnai paskiepyto žmogaus sąvoką“, – naująją politiką pristatė Izraelio vyriausiasis COVID-19 pareigūnas Salmanas Zarka.

Izraelio sveikatos ministerijos paviešinto tyrimo išvadose nurodyta, kad per 12 dienų nuo trečios dozės suleidimo 10 kartų sumažėja sunkios COVID-19 formos rizika ir 11 kartų – rizika užsikrėsti koronavirusu, palyginti su žmonių, gavusių antrą dozę prieš penkis mėnesius, apsaugos lygiu.

Izraelio sveikatos pareigūnai sako nežiną, ar po trečio skiepo reikės daugiau papildomų vakcinos dozių, tačiau jie energingai stengiasi kaip įmanoma daugiau gyventojų paskiepyti trečia doze, nes plinta labiau užkrečiama delta atmaina, rašė „The Wall Street Journal“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)