EgyptAir“ lėktuvas nutūpė Tel Avivo Ben Guriono oro uoste.

„EgyptAir“ padalinys „AirSinai“ ne vieną dešimtmetį rengė skrydžius į Izraelį be kompanijos logotipo, taip siekdamas išvengti visuomenės nepalankios reakcijos. Dabar nacionalinis vežėjas rengs po tris skrydžius tarp Kairo ir Tel Avivo per savaitę, su „EgyptAir“ logotipu.

Izraelio ambasada Kaire socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad tiesioginiai skrydžiai yra „svarbus ir sveikintinas dvišalių santykių, ypač ekonominių, stiprinimo ženklas“.

Praėjusią savaitę Bahreino bendrovė „GulfAir“ surengė pirmą tiesioginį skrydį į Izraelį, dar labiau sustiprindama komercinius ryšius, užmegztus pernai Izraeliui ir keturioms arabų valstybėms pasirašius vadinamuosius Abraomo susitarimus.

Prieš dvi savaites Izraelio premjeras Naftali Bennettas surengė pirmą per daugiau kaip dešimtmetį viešą Izraelio lyderių vizitą Egipte. Jis Šarm el Šeicho kurorte susitiko su Egipto prezidentu Abdel Fattahu el Sissi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją