„[Iranas] sodrina uraną tokiais kiekiais, kokie neregėti anksčiau, ir tai kelia nerimą. Kartu nematome judėjimo į priekį visais kitais Irano branduolinio projekto aspektais“, – jo žodžius pacitavo „The Jerusalem Post“.

„Nei ginklų kūrimo srityje, nei finansų srityje, nei jokiame kitame sektoriuje jie nepasistūmėjo į priekį ... Net nuo tos akimirkos, kai įvyks proveržis [įgyvendinant pokyčius], reikės nueiti ilgą kelią iki branduolinės bombos“, – teigė generolas majoras.

Pasak jo, Iranas neartėja prie proveržio kurdamas branduolinius ginklus, o perspektyva juos įsigyti „gali būti tik tolimoje ateityje“.

T. Haymano teigimu, Teheranas, tikėtina, ir toliau sodrins uraną, kartu vesdamas varginančias derybas su Vakarų šalimis dėl Bendrojo visapusiško veiksmų plano (Joint Comprehensive Plan of Action, JCPOA).

T. Haymanas pažymėjo, kad Irano politiką būtina nukreipti reikiamu keliu diplomatinėmis priemonėmis, tačiau lygiagrečiai „privalu parengti praktinį patikimą karinį sprendimą, kartu su ekonominėmis ir diplomatinėmis priemonėmis“.

Izraelio karinės žvalgybos vadas taip pat palietė ir Irano vado Qasemo Soleimani, žuvusio 2020 metų sausį Bagdade per JAV specialiąją operaciją, temą, pavadindamas šią žūtį vienu svarbiausių pastarojo meto įvykių, prisidėjusių prie Izraelio saugumo.

Pasak T. Haymano, tokių žmonių kaip Q. Suleimani nėra daug, nes pastarasis pasižymėjo strateginiu mąstymu ir sugebėjimu veikti, buvo tarsi „Sirijos inžinierius“. Izraelietis pažymėjo, kad kiti asmenys, pavyzdžiui, Q. Soleimani įpėdinis Esmailas Qaani (Esmailas Kaanis), atlieka svarbų administracinį vaidmenį, tačiau negali daryti įtakos sprendimų priėmimo procesui. Todėl niekas nėra suinteresuotas Q. Soleimani politikos tęstinumu regione, įskaitant išorės veikėjus, reziumavo T. Haymanas.

Pasak jo, Sirijoje stebimas „sistemingas ir nuolatinis“ Irano įtakos mažėjimas, tačiau, nors Iranas ir išveda savo žmones iš šalies, Sirijos milicija išlaiko savo pozicijas.

Visgi, perspėjo T. Haymanas, dar lieka Libano šiitų sukarintas judėjimas „Hezbollah“, kurį karinės žvalgybos vadovas apibūdino „kaip įrankį, kurį galima naudoti tik vieną kartą – kaip degtuką“.

T. Haymanas perspėjo, kad jei Iranas nori panaudoti „Hezbollah“ prieš Izraelį, tai lems Libano žlugimą.

„Jei „Hezbollah“ bus visiškai dislokuotas prieš Izraelį, Libano sunaikinimo lygį bus sunku palyginti su kažkuo kitu“, – įspėjo Izraelio karinės žvalgybos vadas.