Organizacija teigė, kad nors daugelis šių reporterių buvo paleisti į laisvę su Talibano įspėjimu apie jų darbą, kai kurie buvo sumušti. HRW nurodė, kad talibai rugsėjį liepė afganistaniečių žiniasklaidai susilaikyti nuo pranešimų „apie pareigūnų nepatvirtintus klausimus.“

Taip pat neturėtų būti skelbiama pranešimų tais klausimais, kurie gali daryti „neigiamą įtaką visuomenei“, teigė HRW.

„Talibano ribojimai yra tokie griežti, kad žurnalistai save cenzūruoja ir baiminasi galį atsidurti kalėjime“, – teigė HRW Azijos skyriaus vadovo pavaduotoja Patricia Gossman.

Ketvirtadienį Talibanas po trijų savaičių arešto paleido laisvai samdomą fotožurnalistą Murtazą Samadį, kuris buvo sulaikytas mėginantis nušviesti moterų protestą Herato mieste.

Kiek anksčiau vienas pareigūnas iš Afganistano žiniasklaidos laisvę palaikančios organizacijos naujienų agentūrai dpa sakė, kad po Talibano įsigalėjimo šalyje buvo uždarytos mažiausiai 153 žiniasklaidos priemonės, daugiausiai dėl finansavimo stygiaus ar Talibano grasinimų.

Talibanas jau ilgą laiką kaltinamas grasinimais žiniasklaidai ir tiksliniais žurnalistų žudymais Afganistane.

Vienas buvęs Afganistano taikos derybų komandos narys yra pasakęs, kad Talibanui žurnalisto nužudymas prilygsta generolo iš dabar jau išardytos Afganistano kariuomenės mirčiai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)